Lees ook mijn laatste blog: Referenties
zet je in beweging!
    Samenwerkingen    Contact

Gap Year


 

 

 
Tussenjaar

Een Gap Year is een tussenjaar waarin de keuze wordt gemaakt om iets nieuws en anders te doen. Bijvoorbeeld na het eindexamen. Een tussenjaar is bedoeld om je horizon te verbreden en ideeën op te doen voor een studiekeuze of een nieuwe baan. De invulling van een tussenjaar verschilt per persoon.

Minder uitval

Sommige studenten zijn niet klaar om direct na de middelbare school verder te studeren. Anderen willen eerst leren om steviger in de schoenen te komen staan. Ook kan het zijn dat  je het nodig hebt om je los te maken van vastigheid en vaste patronen of dat je uitgeloot bent voor de studie van jouw keuze.  Studenten die een tussenjaar nemen voor ze verder studeren, vallen minder vaak uit in het eerste studiejaar.

Veel mogelijkheden

Een tussenjaar kan je op verschillende mogelijkheden invullen. Je kan een jaar gaan werken en zo geld sparen voor je studie. Ga je naar het buitenland, dan leer je veel nieuwe mensen kennen uit de hele wereld, waar je wellicht de rest van je leven contact mee houdt.  Ook kan je kiezen voor een taalcursus, vrijwilligerswerk, au pair, college of high school of een reis in het buitenland.

Meerwaarde

Zie een Gap Year als een periode waarin je nieuwe dingen kan ervaren en ontdekken. Waarin je reflecteert, nadenkt en voorbereidt op de volgende stap in je leven.  Daarnaast heeft een Gap Year meerwaarde op je CV omdat je zo laat zien dat je lef hebt, zelfstandig en flexibel bent .  

Studieleenstelsel

Zeker nu het studieleenstelsel in de plaats komt voor de studiefinanciering is het goed om zeker te zijn van je vervolgstudie. Dan kan een jaar waarop je je gaat bezinnen op de toekomst heel leerzaam zijn.

Contact

Neem gerust contact met mij op als je meer wil weten over een Gap Year, welke mogelijkheden er zijn, bij welke instanties je goed terecht komt etc. Bel of vul het formulier in onder ‘contact’.

 

Terug

 

Heleen Schmeinck