Lees ook mijn laatste blog: Referenties
zet je in beweging!
    Samenwerkingen    Contact

Beter zelfbeeld


 

 

 

Kunstacademie

'Mijn vertrouwen in docenten is weg'. Daar begon Cas zijn verhaal mee. Cas is een creatieve jongen van 20 jaar en heeft altijd gedroomd van een carrière als meubelontwerper. Na zijn havo is hij naar de kunstacademie in Arnhem gegaan. Echter de academie en de creatieveling matchte vreemd genoeg niet. De docenten begrepen Cas niet, en Cas begreep de docenten niet. Het contact verliep zo matig dat Cas tot zijn grote verdriet van de academie afging. 

Onzeker

Cas is een jaar gaan werken, door die ervaring is hij wat zelfverzekerder geworden. De liefde voor meubels ontwerpen zat heel diep. Maar de gevoelde afwijzing van de docenten maakte Cas heel kwetsbaar en bang voor een toekomst die zal lopen via de kunstacademie.  Hij twijfelde enorm over zijn toekomst en voelde zich erg onzeker. Hij wist niet meer of hij nog naar een kunstacademie zou willen maar ook niet wat hij dan zou moeten studeren.  Hij kwam voor coachsessies bij mij, hij wilde hulp bij het uitzetten van zijn toekomst.

Pesten

Tijdens de coachsessie kwam Cas erachter dat een pestverleden op de middelbare school hem toch nog erg in de weg zat. Hij dacht dat hij het na zijn examen achter zich had gelaten en dat hij op de kunstacademie met een schone lei begonnen was.

Zijn zelfvertrouwen was hem eigenlijk afgenomen door de pesters.  Ik heb hem zijn  succesmomenten op laten halen uit zijn geheugen. Successen waren er genoeg, zeker wat betreft zijn ontwerpen en zelfgemaakte meubels. Door het gevoel zich weer net zo goed te voelen toen hij successen had behaald, werd zijn zelfvertrouwen groter.

In nieuwe, onbekende situaties is zelfvertrouwen hard nodig. Cas heeft geleerd om zelfvertrouwen al vast te pakken voor hij in een onbekende situatie komt en die vast te houden. Daarbij heeft hij geleerd om zichzelf en niet andere mensen op een voetstuk te zetten. Hij weet dat hij goed is in meubels ontwerpen, en durft het hardop te zeggen.  Met zijn bewustwording is zijn uitstraling anders geworden, zekerder. Hij is naar de kunstacademie in Utrecht gegaan. Hij voelt zich daar goed, heeft fijn contact en is gelukkig dat hij bij zijn grote liefde is gebleven; meubelontwerper worden!

Vragen? vul het contformulier in op: http://www.dynamischcoachbureau.nl/dynamisch-coach-bureau-velp/contact.aspx?tn=7&mn=7

 

Terug

 

Heleen Schmeinck